29. marraskuuta 2012

Löydä elämästä hyvät asiat!


Vertaisneuvoja, kuntoutuja Ewe kävi vieraana Vire-ryhmässä. Hän kertoi avoimesti elämästään; lapsuudesta, koulukiusaamisesta, menetyksistä, henkisestä väkivallasta ja työelämän kiireistä. Ewe sairastui työuupumukseen ja vakavaan masennukseen.  Hän kertoi vasta nykyisyyden näyttäneen mitkä kaikki tekijät johtivat sairastumiseen. Yksi iso tekijä on ollut pyrkimys tulla hyväksytyksi. Ewe sanoi, että on hakenut hyväksyntää suorittamalla sekä olemalla liian kiltti ja tunnollinen.

Sairastumiseen liittyy iso häpeä. Ewe on kuitenkin päättänyt puhua asiasta rohkeasti. Hän kokee itsekin saavansa voimia, kun saa kertoa oman tarinansa. Vertaisuuden hän kokee hyvin tärkeänä asiana. Samaa kokeneiden kesken on helpompi kertoa omista kokemuksistaan ja vaihtaa mielipiteitä. Nykyään Ewe voi hyvin. Elämä on kuitenkin vuoroin ylä- ja alamäkeä, niin kuin se on meillä kaikilla.

Sairastuminen on tuonut Ewen elämään hyviäkin asioita. Lapsien kanssa välit ovat hyvät, hän nauttii hyvistä päivistä ja on oppinut hyväksymään omat virheensä. Kun hyväksyy itsensä, on helpompi hyväksyä muitakin ihmisiä. Ewe neuvoo elämään oman näköistä elämää. Pitää myös oppia sanomaan ei, kaikkia ihmisiä ei tarvitse miellyttää. Keskity hyviin asioihin, löydä joka päivä muutama kiva asia elämästäsi!

Kiitos Ewe tarinan jakamisesta!




















Senioriverkosta Minna ja Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti