3. tammikuuta 2013

Yhteyksiä ja laajentumisia


Kyselimme uuden vuoden alun kuulumisia ryhmäläisiltä. Leena vaikutti pirteältä ja kertoi joulun ja vuoden vaihteen menneen oikein mukavasti.  Hän väitti ”laajentuneensa” joulun aikana. Hyvin Leenan kuva mahtui ainakin Pienen piirin ruudulle, joten ei hätää. Risto oli neuvonut Leenaa, että kannattaa pitää laite pienen matkan päässä eikä pitää nenää kiinni ruudussa. Näin ääni ei särise. Samoin laitteen äänenvoimakkuutta ei tarvitse pitää täysillä, vähemmälläkin kuulee. Risto on neuvonut muitakin ryhmäläisiä ahkerasti, tekniikan mies kun on.

Ulla taisi olla menossa jossakin, kun ei vastannut lainkaan. Ritvalle yritimme soittaa, mutta ei tullut kuvaa eikä ääntäkään kuulunut. Ritvan kanssa juteltiin sitten perinteisen puhelimen avulla. Hän kertoi, että muidenkin kanssa puheluissa on ollut ongelmia. Esimerkiksi kun laite soi, vastaaminen ei onnistu, koska ruudulla ei ole ”vastaa” painiketta. Ritvan laite on vaihdettu kerran kokeilun aikana, mutta se ei ole auttanut ongelmiin. Pohdimme, onkohan paikalla vaikutusta. Yhteyteen voi vaikuttaa muun muassa sää tai esteet tukiaseman ja käyttöpaikan välillä.

Pieneen piiriin on tullut ohjelmapäivitys, joka on ilmeisesti kaikille asentunut onnistuneesti. Ritva kertoi, että näytölle tulevat ohjeet ovat selkeät, joten on helppo toimia niiden mukaan. Ohjeiden pitääkin olla niin helpot, ettei ole mahdollista ”tehdä mitään väärin”.

Senioriverkosta Minna ja Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti